Virtual Reality – fremtidens kirurgi

Johnny Werther Henriksen kirurgi

I Johnny Werther Henriksens professionelle liv, inden for healthcare, interesserer han sig for robotteknologi og IT-systemer. I sundhedssektoren sker der altid teknologiske udviklinger, som både hjælper læger og patienter. Johnny Werther Henriksen har en holistisk tilgang til sit arbejde. Det handler om mennesker og ikke systemer. Mennesket skal være i centrum. Den nye udvikling med brug af VR til kirurgi sætter ikke kun fokus på lægen til at opnå bedre resultater, men også patienten. 

Læs mere om Johnny Werther Henriksens arbejde her.

VR styrker kirurgens nøjagtighed

Virtual Reality eller VR har været her i et lille stykke tid. I den tid har VR udviklet sig fra at være underholdning til at blive brugt til undervisning, herunder i sundhedssektoren i forbindelse med operationer, gruppemøder og meget andet. 

Stanford Medicine er begyndt at bruge en ny software, som kombinerer MRI og CT scanninger samt angiogrammer til at skabe tredimensionelle modeller, som læger og patienter kan se og manipulere, ligesom man er vant til i andre VR spil. 

Det hjælper ikke kun lægen til at planlægge en strategi og øve operationen, men også patienten. Med VR kan patienten få et klart billede af og forståelse for, hvad der kommer til at ske i løbet af operationen og forhåbentligt gøre dem mere trygge ved situationen. Frem for at se på en standard model af kroppen, kan patienter, med VR, fordybe sig i deres egen anatomi. VR simulationer af patienters hjerne styrker operationens nøjagtighed, fordi læger nu kan få 3D-modeller af patientens hjerne fremfor 2D scanninger. Stadig har VR stort uopdaget potentiale, som kan tages i brug i fremtiden til hjælpe mennesket endnu mere.

VR gør kompliceret operation mulig

BBC skrev for nyligt i år, at virtual reality blev taget i brug til at hjælpe en større operation. Siamesiske tvillinger, som sad fast ved hovedet, fik foretaget en operation med hjælp fra VR. Holdet brugte måneder på at øve den komplicerede operation i et virtual reality rum med det formål at opnå den mest succesfulde operation. Fordi lægerne havde mulighed for at øve operationen, kunne lægerne afprøve forskellige teknikker, og undersøge hvad der gav det bedste resultat. 

Det er første gang, at læger fra Brasilien og Storbritannien via et VR headset, har øvet en operationen og samarbejdet på de kirurgiske procedurer i samme virtuelle rum fra hvert deres land.

Skriv en kommentar

Design a site like this with WordPress.com
Kom igang