Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Århundredets måske bedste sportsfotografi

Det er ikke nogen hemmelighed, at Johnny Werther Henriksen har specialiseret sig inden for sportsfotografier. Men hvad er det bedste sportsfotografi?

Kender du til fotografier i sportens verden, har du måske også set billedet før. Kampen er trods alt blandt en af de mest kontroversielle i sportens historie. På billedet står den 23-årige Muhammad Ali over den 34-årige Sonny Liston efter at have slået ham ud med et slag til kinden. Vi befinder os kun 1 minut og 44 sekunder inde i kampen. Det er et salg, Muhammad selv kalder for hans ‘anchor punch’.

Se billedet her.

Mange historiske og huskværdige fotografier er kommet til, fordi fotografen har været på det rette sted, på det rigtige tidspunkt. Sådan var det også for Neil Leifer, da han fik en af de bedste sportsfotografier i kassen. Som Neil selv har sagtI was obviously in the right seat, but what matters is I didn’t miss”.

Kampen fandt sted i Lewiston, Maine d. 25 maj i 1965. Året forinden var det allerede lykkedes Muhammad Ali at stjæle titlen som ‘World Heavyweight Championship’ fra Sonny Liston. 

Neil Leifer tog billedet, mens kampens vinder tårnede sig over sin modstander, hvor en stærk belysning og cigarrøg var med til at gøre bokseringen til det perfekte studio. Fotografiets perfekte billedkomposition viser Muhammad Alis styrke og hans poetiske frækhed, som gjorde ham til amerikanernes mest elskede og udskældte atlet.

Læs flere nyheder fra Johnny Werther Henriksen her.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s