Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Udviklingen af teknologi til sundhedssystemet

Udviklingen af teknologi er med til at forandre, hvilke ydelser sundhedssektoren kan give borgerne. Det kan være alt fra wearable enheder, som giver tidlige diagnoser og anbefalinger til individuelle behandlinger, til telesundhedsteknologier, der forbinder patienter med sundhedsprofessionelle i et virtuelt rum.

Det offentlige sundhedssystem

Sundhedsteknologier kan støtte måder, hvorpå professionelle kan indsamle og analysere informationer, hvilket i sidste ende kan give forbedrede behandlinger til samfundet. 

Det offentlige sundhedssystems hovedfokus er at beskytte og forbedre sundheden i samfundet. Udviklingen i teknologien kan hjælpe sundhedssystemet bedre på vej til at nå målet mere effektivt bl.a. ved at give fremskredne værktøjer, som kan bevare præcise og detaljerede data i realtid. Informationerne kan bygge mere effektive sundhedsstrategier i en række af scenarier. Det er lige fra individuelle behandlinger til koordinering af systemer, som håndterer smitsomme sygdomsudbrud.

Eksempler på teknologi i dag

Wearable teknologier, som fitness armbånd, tillader brugerne at overvåge deres bevægelser og motion i løbet af en dag, herunder antal skridt, hjerterytme, løbetempo samt hvor meget søvn, man får i løbet af en nat. Det er data, som er med til at spore og styrke ens eget helbred og nå sit fitness mål. For dem, som regelmæssigt gør brug af disse teknologier, kan dataen fungere som et referencepunkt, når de skal kommunikere med sundhedseksperter om deres helbred. 

En anden udvikling er brugen af telefoner, mobile enheder og computere, som hjælper patienter med at komme i kontakt med sundhedsprofessionelle, især hvis de selv er for syge til at besøge en klinik og ikke har adgang til tilstrækkelig transport.

Læs mere om, Johnny Werther Henriksens arbejde teknologi og sundhedsvæsnet her.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s