Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

En holistisk tilgang

Både i sit professionelle arbejde og i hans arbejde som fotograf har Johnny Werther Henriksen en holistisk tilgang, hvor han sætter mennesket centrum og fokuserer på som helhed frem for de enkelte tekniske dele af sit arbejde.

Tager vi udgangspunkt i billedet ovenfor, ser du udelukkende skruer og møtrikker, hvis du kun fokuserer på de enkelte dele, men ser du i stedet på billedet som helhed, kan du se to figurer, hvor den ene muligvis er i gang med at reparere den anden. Det er det, holisme handler om – at se på helheden og få indblik i det større perspektiv.

Holisme i et historisk perspektiv

En holistisk tilgang handler om at give støtte til hele mennesket og ikke kun deres enkelte behov. Det handler kort sagt om at se på helheden i stedet for at dykke ned i de enkelte dele af et projekt, altså at have en forståelse for det større perspektiv. Især inden for sundhed har den holistiske tilgang eksisteret længe. I år 400 f. kr. opfordrede Hippocrates mennesker til at se på dem selv som en hel person i stedet for kun at fokusere på en specifik kropsdel eller sygdom. Selvom denne tilgang har været til stede så længe, vokser dens popularitet stadig den dag i dag. Især for virksomheder er det en mere ny tilgang, som der i større omfang bliver inkorporeret i kulturen.

Holisme for virksomheder

Der kan være flere fordele ved at have en holistisk tilgang i en virksomhed. Det kan hjælpe en til at se, hvilke områder i virksomheden som er svagere end andre. F.eks. hvis der ses på afdelingerne individuelt, kan det se ud til, at to afdelinger falder bagud, men hvis du ser på virksomheden som en helhed, kan det vise sig, at det egentlig kun er en afdeling, som falder bagud, hvilket går ind og påvirker de andre afdelingers arbejde. 

Det handler for virksomhederne om at se og analysere virksomhedens overordnede mål. I holisme bliver hver afdeling tildelt lige meget vigtighed og formål, hvilket kan være med til at sikre, at en virksomhed opnår sit fulde potentiale.

Læs mere om Johnny Werther Henriksens holistiske tilgang her.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s