Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Digital sundhed – i et holistisk perspektiv

Digital sundhed er et bredt og multidisciplinært koncept, som inkluderer adskillige kategorier herunder mobile enheder, sundhed IT, bærbare enheder, telesundhed, telemedicin og personliggjort medicin. Det er alt lige fra sundhedsapps og software, som understøtter lægens daglige beslutninger til AI (Artificial Intelligence) og machine learning. Digital sundhed har potentialet til at forbedre sundhedsvæsenets evner til præcist at stille en diagnose og behandle sygdomme og dermed forbedre sundhedsplejen for den individuelle borger. 

Holisme og digital sundhed

Fordelen ved at gøre brug af digitale værktøjer i sundhedssektoren er, at det kan give et mere holistisk indblik i patienten, fordi lægerne og patienten selv kan få adgang til omfangsrig data om patientens liv. Altså bliver det nemmere for sundhedspersonale at få et indblik i patienten som person fremfor kun at behandle ud fra de symptomer, som patienten udviser. Jo mere indsigt lægerne har i patientens liv, jo bedre kan de udforme et skræddersyet behandlingsforløb til hver af sine patienter. Samtidig giver digitale teknologier også patienten mere kontrol over egen sundhed, når de selv har adgang til dataene.

Digitaliseringens indflydelse på behandlingsforløb

Med digital sundhed kommer vi et skridt tættere på at levere behandlinger, som fokuserer på hele personen og ikke blot de enkelte symptomer. Hvis de digitale teknologier implementeres korrekt, kan det mobilisere de kvalificerede udbydere til at give borgerne nemmere adgang til de tilgængelige sundhedsservices. Alle teknologierne, som patienten møder i sit behandlingsforløb, bør kombineres for at indsamle alle tilgængelige data, så vi kan opnå dybere forståelse af informationerne patienten. Det er alle data, som omhandler diagnosticering, livsstil og sygdomshåndtering. 

Digital sundhed kan være en løsning på flere problemer, så længe svage digitale borgere ikke bliver glemt i processen. Ulempen med digital sundhed er, at de kan skabe en sundhedsmæssig ulighed i befolkningen, hvis ikke der er en klar strategi for, hvordan alle befolkningsgrupper kan få nytte af digital sundhed.

Læs mere om Johnny Werther Henriksens arbejde med Sundhedsplatformen her eller læs mere om ham som person her.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s