Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Højteknologi i sundhedssektoren

Sådan kan højteknologi bruge til rengøring og desinfektion

Til dagligt arbejder Johnny Werther Henriksen som program testmanager og projektleder i forbindelse med sterilcentraler i det danske sundhedsvæsen i Region Hovedstaden. Sterilcentraler er de centraler, hvor en lang række medarbejdere i samspil en højteknologiske løsninger sørger for at vaske, kontrollere og desinficere de kirurgiske redskaber og instrumenter. Her arbejder han med implementering, kvalitetssikring og processer, hvor mennesker og teknologi skal arbejde sammen. I sterilcentralerne bruger man den nyeste teknologi, som kan effektivisere en række processer og aflaste medarbejderne og sikre dem et bedre og sundere arbejdsmiljø.  

Her har Johnny Werther Henriksen listet en række af de højteknologiske løsninger, der anvendes i det danske sundhedssystemet, og som er med til at sikre effektiv rengøring og desinfektion af kirurgiske instrumenter. 

  • Der er fx maskiner og robotter, som kan tage sig af de tunge og ikke-ergonomiske løft. På Sterilcentralerne er der nemlig en række tung løft, som påvirker medarbejdernes kroppe. Men med teknologien er det muligt nu at aflaste og sikre bedre arbejdsstillinger for medarbejderne. 
  • Robotter i form af AGV’er anvendes til at fragte udstyr rundt i selve sterilcentralen, hvilket også aflaster og forbedre arbejdet for medarbejderne.
  • I det danske sundhedsvæsen er der udviklet højteknologiske løsninger til selve vask, kontrol og sterilisering. Der er fx særligt udviklede “vaskemaskiner”, som sikrer, at instrumenterne, vogne og andet er helt steriliseret, så det kan anvendes trygt og sikkert ved en ny patient. 
  • Sundhedsvæsenet har også særligt udviklede scannere, T-DOC, som hele tiden kan kontrollere udstyret og finde fejl og defekter på instrumenterne. 

Læs mere om Johnny Werther Henriksen her.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s