Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

AI i sundhedsvæsenet

Kunstig intelligens eller AI (Artificial Intelligence) er i rivende udvikling i disse år. Det er et område, som sundhedsvæsenet, hvor Johnny Werther arbejder, er meget interesseret i. Det er ingen hemmelighed, at sundhedsvæsnet er presset, og ressourcerne er begrænsede. Derfor kan mulighederne og det store potentiale inden for AI/kunstig intelligens være en vigtig brik til både optimering af arbejdsprocesser, men også til at sikre den rette behandling og diagnostik i fremtiden. 

Inden for sundhedsvæsenet bruges AI allerede til fx at støtte personalet hos 112 og understøtte Region Hovedstadens brystkræftscreening. Derudover arbejdes der på en række AI-projekter fx FLORENCE projektet i Region Sjælland, der arbejder med diagnose, prognose og behandling af tarmkræft.

AI er ikke uden dilemmaer

Vi har kun lige ridset overfladen af mulighederne og potentialet for brug af AI inden for sundhedsvæsenet, og det vil komme til at spille en større og større rolle i fremtiden. Selvom potentialet er stort, kommer AI ikke uden udfordringer og dilemmaer. Fx stilles der spørgsmål til tillid og tilpasning både hos sundhedspersonalet og patienterne. Lægen skal fx have tillid til, at de informationer, AI giver, er korrekte, og at patienten ligeledes har tillid til det. Dertil kommer patientens tillid til, hvordan persondata bruges til udviklingen af AI-løsninger.

Læs mere om Johnny Werther Henriksen her.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s